Planning fietspad

De Aa of Weerijs stroomt vanaf België door de gemeentes Zundert en Breda. De besturen van beide gemeentes staan achter het idee om langs deze beek een fietsroute te realiseren. In beide gemeentes is goedkeuring verleend en zijn de plannen in verschillende stadia van ontwikkeling. De gemeentes zijn daarbij in goed overleg.

Op Breda’s grondgebied:

Dit jaar (2017) zal het fietspad langs de Aa of Weerijs op Breda’s grondgebied klaar zijn. Althans, zo was eerder de gedachte. In BNdeStem van 5 augustus 2017 relativeerde wethouder Paul de Beer dit, het wordt nu het eerste kwartaal van 2018.

Kort samengevat: de route loopt vanaf de brug bij de Vredenburchsingel, kruist de zuidelijke rondweg via het viaduct in de Ruitersboslaan, gaat voorbij het SAB-terrein op het dijkje achter het Sprint-terrein langs, via de Batenburglaan helemaal om de Trippelenberg heen naar het nieuwe bruggetje over de Aa of Weerijs, via het Oudlandstraatje langs Effen en door de Krabbebosschen naar de Montenslaan.

Anders ‘Tracé’s’ vindt u meer gedetailleerde informatie over de route.

Op het grondgebied van Rijsbergen en Zundert:

De Zundertse gemeenteraad heeft €1.500.000 gereserveerd voor de realisatie van een fietspad langs de Aa of Weerijs van Rijsbergen tot aan de Bakkebrugstraat (nabij Stuivezand).  In 2017 moeten de plannen klaar zijn, in 2018 moet het werk gerealiseerd worden.

Vanaf de Montenslaan op Breda’s gebied gaat de ‘Reis langs de Weerijs’  dan verder door het Slikstraatje naar de Kaarschotsestraat en vanaf de brug aldaar  zal het pad verder zuidwaarts gaan en langs de Aa of Weerijs blijven tot aan de Bakkebrugstraat.

Er zijn nog geen plannen voor een verdere doortrekking van het fietspad naar het dorp Zundert en/of België. Die moeten er, wat ons betreft, wel komen natuurlijk.